Lean Produktion: Planlægningstavler

Planlægningstavler i produktion har det formål, at samle viden om planlægning fra kontorer med viden om maskiner, produktfamilier mm. fra produktionen.
I denne video om planlægningstavler får du præsenteret gevinsterne ved sådanne tavler, 6 forskellige eksempler på tavler og tips til hvordan I finder jeres optimale planlægningstavle til produktionen.

Indhold i video:

  • Hvorfor planlægningstavler?
  • Ny opgave- og rollefordeling omkring planlægning
  • Vurdering af planlægningshorisont
  • Resultater med planlægningstavler
  • 6 eksempler på tavler
  • Implementering
  • Læs mere

Længde video: 15:03.

Læs mere om planlægningstavler og download materiale

Læs mere om planlægningstavler, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Lean e-learning er forældet...

Vores videoer er tilbage fra 2013 - og trænger virkelig til en opdatering. Både med nyeste viden og fordi vi i dag ikke anvender Powerpoints - men levende undervisning med flipover.
Men så længe vi ikke har et bedre alternativ...finder du videoerne på Youtube :-)

Link til gratis E-learning på Youtube

Link til gratis Lean e-learning kurser >

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >