Læs mere og download præsentationer/notatark

Information og downloads på Flexkoms hjemmeside

På flexkom.dk kan alle de anvendte præsentationer downloades i PDF-format. Desuden kan man læse meget mere om emnerne og om implementering af Lean.

På Flexkoms hjemmeside kan man desuden downloade følgende: Guides til værdistrømsanalyser, 5S-audit skema, OEE regneark, SMED regneark, skabeloner til problemløsningsværktøjer, Kanban regneark, Lean audit regneark, Lean informationsfoldere mm.

Læs mere om Lean og download præsentationer på flexkom.dk >

Download af notatark

Som supplement til ovenstående kan man - via nedenstående links - også downloade "notatark" (PDF-filer).

Se eksempel på notatark til højre.

Download notatark >


 

Lean E-learning notatark

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus. Nogle vælger efterfølgende også at supplere med hjælp fra en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >