E-learning: Lean Ledelse

4 Tilgængelige videoer

Lean Administration og Lean Produktion

Desuden anbefaler vi videoerne om Lean Administration og Lean Produktion.

Læs mere om Lean Ledelse

På denne side har vi fokus på E-learning videoer. Hvis du vil læse mere om emner og værktøjer inden for Lean Ledelse, så kan du læse mere på flexkom.dk, hvor du gratis kan downloade de præsentationer der er anvendt i videoerne.
Læs mere om Lean Ledelse.

 

Tilgængelige videoer:

image lean-elearning-1410-lean-implementering

image lean-elearning-1420-lean-ledelse-forandring

image lean-elearning-1430-lean-momentum-fastholdelse

image lean-elearning-1440-lean-maalstyring

 

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus. Nogle vælger efterfølgende også at supplere med hjælp fra en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >