Lean Ledelse: Beslutning og proces

Fundamentet for overhovedet at få succes med Lean er, at det er strategisk begrundet. Det handler bl.a. om, at have et stærkt incitament for Lean - brændende platform og vision. Derefter følger valget af proces, som har stor betydning for succesfuld implementering af Lean. Siden følger valg af værktøjer og fjernelse af barrierer for succes.
I denne video får du beskrevet de 7 konkrete steps i arbejdet med Lean.

Indhold i video:

  • Brændende platform og vision
  • Valg af Lean
  • Lean-strategi
  • Valg af værktøjer og proces
  • Skabe fundament for Lean
  • Lean forbedringer
  • Fastholdelse og momentum
  • Læs mere 

Længde video: 36:20.

Læs mere om Lean beslutning og proces og download materiale

Læs mere om Lean beslutning og proces, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Lean e-learning er forældet...

Vores videoer er tilbage fra 2013 - og trænger virkelig til en opdatering. Både med nyeste viden og fordi vi i dag ikke anvender Powerpoints - men levende undervisning med flipover.
Men så længe vi ikke har et bedre alternativ...finder du videoerne på Youtube :-)

Link til gratis E-learning på Youtube

Link til gratis Lean e-learning kurser >

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus. Nogle vælger efterfølgende også at supplere med hjælp fra en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >