Viden om Lean

Lean status test

Svar på 9 spørgsmål - og få beregnet jeres Lean-status omgående!
Gå til Lean status testen (åbner i nyt vindue)

lean status test 03 1200x400 

Download gratis Lean-værktøjer

På Flexkoms hjemmeside kan du gratis downloade Lean-værktøjer til brug i administration, produktion og ledelse: Download Lean-værktøjer >

Dansk Lean Forum

Læs om Lean på Flexkoms Lean blog Dansk Lean Forum >

Lean ordliste

Se Flexkoms Lean ordliste >

Følg Flexkom

Følg Flexkom på vores LinkedIn gruppe: Flexkom Netværk >

LinkedIn Flexkom

Nyheder fra Flexkom

Se de seneste nyheder fra Flexkom eller tilmeld dig til vores nyhedsbrev

Lean spil

Læs om vores Lean spil og øvelser

Søg på hjemmesiden

Søg på lean-kursus.dk

 

 

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus. Nogle vælger efterfølgende også at supplere med hjælp fra en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >