Indhold og tilgang i videoer

Praktisk tilgang

Vores holdning er: Teorien finder du i bøger. I videoerne giver vi tips til, hvad der virker i praksis.

Selvfølgelig har vi basisviden og teori i vores videoer. Men vi lægger stor vægt på, at vi også giver konkrete tips og ideer til, hvad der virker i praksis.

Forfatter og erfaring

Videoerne er udarbejdet af Mikkel Smith fra Flexkom. Mikkel har stor praktisk erfaring med Lean i både administration, produktion og logistik. Mikkel er desuden forfatter til utallige indlæg om Lean på Dansk Lean Forum.

Baggrunden for den praktiske vinkel i videoerne er altså en stor erfaringsbase på området.

image video-studie

 

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus. Nogle vælger efterfølgende også at supplere med hjælp fra en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >