Lean Produktion: Flow

Flow i produktion handler om, at skabe værdi for kunderne med de færrest mulige stop undervejs. Som udgangspunkt har Lean ikke fokus på den enkelte proces, men på at skabe flow mellem processer, afdelinger og virksomheder.
I denne video om flow får du præsenteret de typiske årsager til mangel på flow, værktøjer til at skabe bedre flow og praktiske eksempler fra virksomheder.

  • Hvad er flow?
  • Resultater med flow
  • Typiske årsager til ringe flow
  • Værktøjer der skaber flow
  • Eksempler på flow i produktion
  • Implementering
  • Læs mere

Længde video: 23:40.

Læs mere om flow og download materiale

Læs mere om flow, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Lean e-learning er forældet...

Vores videoer er tilbage fra 2013 - og trænger virkelig til en opdatering. Både med nyeste viden og fordi vi i dag ikke anvender Powerpoints - men levende undervisning med flipover.
Men så længe vi ikke har et bedre alternativ...finder du videoerne på Youtube :-)

Link til gratis E-learning på Youtube

Link til gratis Lean e-learning kurser >

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus. Nogle vælger efterfølgende også at supplere med hjælp fra en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >