Lean Produktion: Styringsprincipper

Styringsprincipper i produktion handler om, at arbejde med det gab i gennemløbstid der er imellem den fulde gennemløbstid og kundernes ønskede leveringstid. Et gab vi typisk imødekommer med lager.
I denne video om styringsprincipper får du præsenteret teorien bag gennemløbstidsgab, værktøjer til at lukke gabet, tryk/træk-principper og styring i disse to områder og til sidst information om Kanban, som er et stærkt værktøj til at skabe kunstigt træk i et tryk-område.

  • Tid, tryk, træk og Kanban
  • Leveringstidsgab
  • Tryk og træk
  • Kanban
  • Læs mere

Længde video: 16:25.

Læs mere om styringsprincipper og download materiale

Læs mere om styringsprincipper, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Lean e-learning er forældet...

Vores videoer er tilbage fra 2013 - og trænger virkelig til en opdatering. Både med nyeste viden og fordi vi i dag ikke anvender Powerpoints - men levende undervisning med flipover.
Men så længe vi ikke har et bedre alternativ...finder du videoerne på Youtube :-)

Link til gratis E-learning på Youtube

Link til gratis Lean e-learning kurser >

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus. Nogle vælger efterfølgende også at supplere med hjælp fra en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >