Lean: Kaizen - løbende forbedring

Kaizen betyder løbende forbedringer. I Lean er holdningen, at vores processer og arbejdsgange aldrig bliver perfekte. Vi kan hele tiden blive bedre. Til denne proces anvender mange en Kaizen forbedringstavle. En tavle som sætter struktur på flowet fra målinger og forslag, til prioritering af indsatser og frem til opfølgning og resultater.I denne video om Kaizen får du præsenteret teorien bag Kaizen og du får konkrete tips til design og imlementering af en Kaizen-tavle.

Indhold i video:

  • Løbende forbedringer i Lean
  • Resultater med Kaizen-tavler
  • Design af tavle
  • Detaljer om tavle
  • Læs mere 

Længde video: 20:09.

Læs mere om Kaizen og download materiale

Læs mere om Kaizen, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Lean e-learning er forældet...

Vores videoer er tilbage fra 2013 - og trænger virkelig til en opdatering. Både med nyeste viden og fordi vi i dag ikke anvender Powerpoints - men levende undervisning med flipover.
Men så længe vi ikke har et bedre alternativ...finder du videoerne på Youtube :-)

Link til gratis E-learning på Youtube

Link til gratis Lean e-learning kurser >

Hvad er Lean?

Lean har fokus på at skabe værdi for kunderne/borgerne/modtagerne med den mindst mulige indsats. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean skaber flow og får styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Ledelsesmæssigt er Lean også stærk i form af målstyring, problemløsning, planlægning og løbende forbedringer.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus.

Læs mere om Hvad er Lean >