Lean Produktion/logistik: Produktkategorisering (ABC-kategorisering)

Produktkategorisering handler om, at skabe en fælles synlig prioritering og fokus i hele forsyningskæden. Det giver en række gevinster omkring salg, leveringsevne, lagre, planlægning, indkøb osv. Altså en gevinst for alle i kæden. Men det kræver også, at man er villig til at træffe nogle nødvendige strategiske beslutninger.
I denne video om produktkategorisering får du præsenteret gevinsterne ved kategorisering, fordelene for de enkelte led i forsyningskæden, eksempler på målinger efter implementering af produktkategorisering og tips til implementering.

Indhold i video:

  • Hvad er produktkategorisering?
  • Hvordan laves kategorisering?
  • Eksempler på kategorier
  • Kategorier skal være synlige
  • Fordele for kunder, afd. osv.
  • Eksempler på målinger
  • Implementering
  • Læs mere

Længde video: 15:16.

Læs mere om produktkategorisering og download materiale

Læs mere om produktkategorisering, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Advarsel!

Hvis du synes, at vores e-learning er gammelt (fra 2013) og kedeligt (det synes vi faktisk også selv), så skulle du tage at tilmelde dig et rigtigt kursus hos os! Vi underviser uden Powerpoints, med humor, med eksempler, på flipover, med øvelser o.l. Døm os venligst ikke ud fra e-learning :-)

Teaser: Lean Produktion/Logistik Produktkategorisering (ABC)

Fuld video: Lean Produktion/Logistik Produktkategorisering (ABC)

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >