Lean Produktion: Introduktion

Lean er et værktøj til, at reducere spild og skabe bedre flow i en produktion.
I denne video om Lean Produktion får du en introduktion til brugen af og gevinsterne ved implementering af Lean i produktion.

  • Hvad er Lean?
  • Hvad er Lean Produktion
  • Resultater med Lean
  • Værktøjerne i Lean Produktion
  • Lean Produktion og sammenhængen til andre funktioner
  • Implementering (læs mere)
  • Læs mere generelt

Længde video: 26:01.

Læs mere om Lean Produktion og download materiale

Læs mere om Lean Produktion, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Advarsel!

Hvis du synes, at vores e-learning er gammelt (fra 2013) og kedeligt (det synes vi faktisk også selv), så skulle du tage at tilmelde dig et rigtigt kursus hos os! Vi underviser uden Powerpoints, med humor, med eksempler, på flipover, med øvelser o.l. Døm os venligst ikke ud fra e-learning :-)

Teaser: Lean Produktion Introduktion

Fuld video: Lean Produktion Introduktion

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >