Lean Thinking: Lean og de 5 principper

Hovedtanken Lean er, kun at gennemføre aktiviteter som en kunde/modtager har behov for! Alt andet betragtes som spild og bør reduceres!
Lean indeholder en række værktøjer, som man anvender til at maksimere værdi og minimere spild.
I denne video om Lean får du præsenteret de 5 principper, værktøjerne til Lean overordnet og tips til implementering.

  • Hvad er Lean? 
  • De 5 principper i Lean
  • Resultater med Lean
  • Værktøjer til principperne i Lean
  • Implementering af Lean
  • Læs mere 

Længde video: 19:45.

Læs mere om Lean og download materiale

Læs mere om Lean, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

E-learning er lukket!

Vi har valgt at lukke ned for vores gratis e-learning. Ikke mindst fordi det var tilbage fra 2013, og derfor trængte til en markant opdatering.
I stedet arbejder vi hårdt på en række korte videoer om Lean. Mere information følger i vores nyhedsbreve (link).

Teaser: Lean Thinking

Fuld video: Lean Thinking

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >