Lean: Udjævning og flow

Kompetencematrix, krydstræning og udjævning er kritiske discipliner i Lean Administation. En nødvendighed for at sikre et kontinuerligt flow, en mindre sårbar organisation og en bedre trivsel. Men udjævning er svært i administrative processer, fordi mange processer indeholder for stor variation.
I denne video om udjævning og flow får du konkrete tips til håndtering af udjævning i Lean Administration.

Indhold i video:

  • Hvad er krydstræning og udjævning? Inkl. planlægningstavler.
  • Hvad er krav og forløb ved daglig udjævning
  • Resultater med udjævning
  • Udfordringer med udjævning og flow
  • Udjævning via træk-bunker
  • Læs mere 

Længde video: 10:30.

Læs mere om udjævning og download materiale

Læs mere om udjævning, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Advarsel!

Hvis du synes, at vores e-learning er gammelt (fra 2013) og kedeligt (det synes vi faktisk også selv), så skulle du tage at tilmelde dig et rigtigt kursus hos os! Vi underviser uden Powerpoints, med humor, med eksempler, på flipover, med øvelser o.l. Døm os venligst ikke ud fra e-learning :-)

Teaser: Lean Udjævning og Flow

Fuld video: Lean Udjævning og Flow

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >