Lean Produktion: OEE - kendskab til maskiners udnyttelsesgrad og tabsfaktorer

OEE er et værktøj til at danne sig et struktureret overblik over en maskines udnyttelsesgrad. Men OEE handler ikke kun om udnyttelsesgraden, men også om de enkelte tabsfaktorer. På den måde bliver OEE til et værktøj til systematisk indsats ift. OEE-niveauet.
I denne video om OEE får du præsenteret teorien bag OEE og du får konkrete værktøjer til at hæve OEE.

Indhold i video:

  • Hvad er OEE?
  • Resultater med OEE
  • OEE teoretisk forklaret
  • I gang med OEE
  • Måling af OEE
  • Typiske værktøjer til at hæve OEE
  • Læs mere

Længde video: 8:29.

Læs mere om OEE og download materiale

Læs mere om OEE, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

E-learning er lukket!

Vi har valgt at lukke ned for vores gratis e-learning. Ikke mindst fordi det var tilbage fra 2013, og derfor trængte til en markant opdatering.
I stedet arbejder vi hårdt på en række korte videoer om Lean. Mere information følger i vores nyhedsbreve (link).

Teaser: Lean Produktion OEE

Fuld video: Lean Produktion OEE

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >