Lean Produktion: Flow

Flow i produktion handler om, at skabe værdi for kunderne med de færrest mulige stop undervejs. Som udgangspunkt har Lean ikke fokus på den enkelte proces, men på at skabe flow mellem processer, afdelinger og virksomheder.
I denne video om flow får du præsenteret de typiske årsager til mangel på flow, værktøjer til at skabe bedre flow og praktiske eksempler fra virksomheder.

  • Hvad er flow?
  • Resultater med flow
  • Typiske årsager til ringe flow
  • Værktøjer der skaber flow
  • Eksempler på flow i produktion
  • Implementering
  • Læs mere

Længde video: 23:40.

Læs mere om flow og download materiale

Læs mere om flow, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Advarsel!

Hvis du synes, at vores e-learning er gammelt (fra 2013) og kedeligt (det synes vi faktisk også selv), så skulle du tage at tilmelde dig et rigtigt kursus hos os! Vi underviser uden Powerpoints, med humor, med eksempler, på flipover, med øvelser o.l. Døm os venligst ikke ud fra e-learning :-)

Teaser: Lean Produktion Flow

Fuld video: Lean Produktion Flow

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >