Lean Produktion: Planlægningstavler

Planlægningstavler i produktion har det formål, at samle viden om planlægning fra kontorer med viden om maskiner, produktfamilier mm. fra produktionen.
I denne video om planlægningstavler får du præsenteret gevinsterne ved sådanne tavler, 6 forskellige eksempler på tavler og tips til hvordan I finder jeres optimale planlægningstavle til produktionen.

Indhold i video:

  • Hvorfor planlægningstavler?
  • Ny opgave- og rollefordeling omkring planlægning
  • Vurdering af planlægningshorisont
  • Resultater med planlægningstavler
  • 6 eksempler på tavler
  • Implementering
  • Læs mere

Længde video: 15:03.

Læs mere om planlægningstavler og download materiale

Læs mere om planlægningstavler, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Advarsel!

Hvis du synes, at vores e-learning er gammelt (fra 2013) og kedeligt (det synes vi faktisk også selv), så skulle du tage at tilmelde dig et rigtigt kursus hos os! Vi underviser uden Powerpoints, med humor, med eksempler, på flipover, med øvelser o.l. Døm os venligst ikke ud fra e-learning :-)

Teaser: Lean Produktion Planlægningstavler

Fuld video: Lean Produktion Planlægningstavler

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >