Lean Produktion: SMED - reduktion af omstillingstider

SMED er et værktøj til at reducere omstillingstider på en maskine i Lean Produktion. I denne video om SMED får du præsenteret teorien bag SMED og du får konkrete tips til at reducere omstillingstider.

Indhold i video:

  • Hvad er SMED?
  • Resultater med SMED
  • 3 overordnede tilgange til reduktion af omstillingstid
  • Sådan foregår en SMED
  • Fastholdelse
  • Læs mere om SMED

Længde video: 9:56.

Læs mere om SMED og download materiale

Læs mere om SMED, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Advarsel!

Hvis du synes, at vores e-learning er gammelt (fra 2013) og kedeligt (det synes vi faktisk også selv), så skulle du tage at tilmelde dig et rigtigt kursus hos os! Vi underviser uden Powerpoints, med humor, med eksempler, på flipover, med øvelser o.l. Døm os venligst ikke ud fra e-learning :-)

Teaser: Lean Produktion SMED

Fuld video: Lean Produktion SMED

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >