Lean Produktion: Styringsprincipper

Styringsprincipper i produktion handler om, at arbejde med det gab i gennemløbstid der er imellem den fulde gennemløbstid og kundernes ønskede leveringstid. Et gab vi typisk imødekommer med lager.
I denne video om styringsprincipper får du præsenteret teorien bag gennemløbstidsgab, værktøjer til at lukke gabet, tryk/træk-principper og styring i disse to områder og til sidst information om Kanban, som er et stærkt værktøj til at skabe kunstigt træk i et tryk-område.

  • Tid, tryk, træk og Kanban
  • Leveringstidsgab
  • Tryk og træk
  • Kanban
  • Læs mere

Længde video: 16:25.

Læs mere om styringsprincipper og download materiale

Læs mere om styringsprincipper, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

E-learning er lukket!

Vi har valgt at lukke ned for vores gratis e-learning. Ikke mindst fordi det var tilbage fra 2013, og derfor trængte til en markant opdatering.
I stedet arbejder vi hårdt på en række korte videoer om Lean. Mere information følger i vores nyhedsbreve (link).

Teaser: Lean Produktion Styringsprincipper - Tryk, Træk, Kanban

Fuld video: Lean Produktion Styringsprincipper - Tryk, Træk, Kanban

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >