Lean Administration: De 8 spildtyper

I Lean arbejder man med værdiskabende tid, nødvendige aktiviteter (nødvendigt spild) eller unødvendige aktiviteter (unødvendigt spild). Ultimativt er det altid en kunde som kan definere hvad der er spild, men vi har noget spild som går igen og igen - uanset organisation. Disse er beskrevet som "de 8 spildtyper". Altså spild som vi ikke behøver vente på, at en kunde gør os opmærksom på.
I denne video om de 8 spildtyper i Lean Administration får du en gennemgang af de 8 spildtyper inkl. eksempler og værktøjer til at reducere spildet.

  • Værdi og de 8 spildtyper
  • Resultater ved fokus på spild
  • Spildtyperne - årsager, konsekvens og værktøjer
  • Spildtyper og implementering
  • Læs mere

Længde video: 19:20.

Læs mere om de 8 spildtyper og download materiale

Læs mere om spildtyperne, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

E-learning er lukket!

Vi har valgt at lukke ned for vores gratis e-learning. Ikke mindst fordi det var tilbage fra 2013, og derfor trængte til en markant opdatering.
I stedet arbejder vi hårdt på en række korte videoer om Lean. Mere information følger i vores nyhedsbreve (link).

Teaser: Lean Administration 8 Spildtyper

Fuld video: Lean Administration 8 Spildtyper

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >