Lean Administration: De 8 spildtyper

I Lean arbejder man med værdiskabende tid, nødvendige aktiviteter (nødvendigt spild) eller unødvendige aktiviteter (unødvendigt spild). Ultimativt er det altid en kunde som kan definere hvad der er spild, men vi har noget spild som går igen og igen - uanset organisation. Disse er beskrevet som "de 8 spildtyper". Altså spild som vi ikke behøver vente på, at en kunde gør os opmærksom på.
I denne video om de 8 spildtyper i Lean Administration får du en gennemgang af de 8 spildtyper inkl. eksempler og værktøjer til at reducere spildet.

  • Værdi og de 8 spildtyper
  • Resultater ved fokus på spild
  • Spildtyperne - årsager, konsekvens og værktøjer
  • Spildtyper og implementering
  • Læs mere

Længde video: 19:20.

Læs mere om de 8 spildtyper og download materiale

Læs mere om spildtyperne, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Advarsel!

Hvis du synes, at vores e-learning er gammelt (fra 2013) og kedeligt (det synes vi faktisk også selv), så skulle du tage at tilmelde dig et rigtigt kursus hos os! Vi underviser uden Powerpoints, med humor, med eksempler, på flipover, med øvelser o.l. Døm os venligst ikke ud fra e-learning :-)

Teaser: Lean Administration 8 Spildtyper

Fuld video: Lean Administration 8 Spildtyper

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >