Lean: Organisering - Permanente værdistrømme eller opgaveorienteret organisering (Q-ROC)

Organisering i Lean handler om, hvordan vi bedst organiserer os, for at skabe bedst mulig flow - og mindst mulig spild.
I denne video om organisering får du præsenteret de to overordnede former for Lean-organisering - den permanente værdistrømsorganisering og den opgavefokuserede organisering (Q-ROC eller Quick Response Office Cell).

Indhold i video:

  • Introduktion til Lean organisering 
  • Lean værdistrømsorganisering
  • Opgavespecifik organisering
  • Konklusion
  • Læs mere 

Længde video: 7:35.

Læs mere om organisering og download materiale

Læs mere om organisering, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Advarsel!

Hvis du synes, at vores e-learning er gammelt (fra 2013) og kedeligt (det synes vi faktisk også selv), så skulle du tage at tilmelde dig et rigtigt kursus hos os! Vi underviser uden Powerpoints, med humor, med eksempler, på flipover, med øvelser o.l. Døm os venligst ikke ud fra e-learning :-)

Teaser: Lean Organisering - Værdistrømsorganisering/Q-ROC

Fuld video: Lean Organisering - Værdistrømsorganisering/Q-ROC

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >