Lean: Organisering - Permanente værdistrømme eller opgaveorienteret organisering (Q-ROC)

Organisering i Lean handler om, hvordan vi bedst organiserer os, for at skabe bedst mulig flow - og mindst mulig spild.
I denne video om organisering får du præsenteret de to overordnede former for Lean-organisering - den permanente værdistrømsorganisering og den opgavefokuserede organisering (Q-ROC eller Quick Response Office Cell).

Indhold i video:

  • Introduktion til Lean organisering 
  • Lean værdistrømsorganisering
  • Opgavespecifik organisering
  • Konklusion
  • Læs mere 

Længde video: 7:35.

Læs mere om organisering og download materiale

Læs mere om organisering, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

E-learning er lukket!

Vi har valgt at lukke ned for vores gratis e-learning. Ikke mindst fordi det var tilbage fra 2013, og derfor trængte til en markant opdatering.
I stedet arbejder vi hårdt på en række korte videoer om Lean. Mere information følger i vores nyhedsbreve (link).

Teaser: Lean Organisering - Værdistrømsorganisering/Q-ROC

Fuld video: Lean Organisering - Værdistrømsorganisering/Q-ROC

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >