Intelligent forebyggende vedligehold

Hvad er intelligent forebyggende vedligehold?

Mange produktionsvirksomheder anvender forebyggende vedligehold i jagten på en højere OEE (maskinudnyttelsesgrad). Forebyggende vedligehold bliver oftest udgørt som kalenderbaseret vedligehold. Her udfører man opgaver efter en given frekvens - hver uge skal vi tjekke X, hver måned skal vi udskifte Y osv.

Men hvorfor ikke basere vedligehold på maskindata? Hvor vi udføre vedligehold efter antal slag, antal timer kørt eller antal nedbræk. Det kan man, hvis man inkludere OEE-data i vedligehold.

Læs mere om intelligent forebyggende vedligehold >

Hvad er Lean?

Lean har fokus på at skabe værdi for kunderne/borgerne/modtagerne med den mindst mulige indsats. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean skaber flow og får styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Ledelsesmæssigt er Lean også stærk i form af målstyring, problemløsning, planlægning og løbende forbedringer.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus.

Læs mere om Hvad er Lean >