Gult, grønt eller sort bælte

Vi anvender, som flere af vores konkurrenter, en "bæltestruktur" vores forskellige uddannelser. Det er vigtigt at bemærke, at der inden for Lean ikke findes en officiel bæltestruktur, som der f.eks. findes inden for Six Sigma.

De forskellige niveauer hos Flexkom:

  • Tema-kurser - ikke en del af bæltestrukturen - 1-dags kurser
  • Hvidt Bælte (White Belt) = Lean E-learning (gratis) med online test
  • Gult bælte (Yellow belt) = Lean Introduktion med online test og kursusbevis (selvstudie eller fremmøde)
  • Grønt bælte (Green belt) = Lean Manager som enten selvstudie eller 5 dages intensiv fremmøde
  • Sort bælte (Black belt) = Lean Specialist som selvstudie eller 5 dages intensiv fremmøde
  • Master Sort Bælte (Master Black Belt) = Lean Champion med onsite certificering 1 dag

Se vores uddannelser med Lean-bælter >

Lean bæltestruktur

Internt link til denne nyhed.

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >