Gult, grønt eller sort bælte

Vi kan se, at flere konkurrenter nu også henviser til "bæltefarver" på deres forskellige uddannelser. Bemærk at der inden for Lean ikke findes en officiel bæltestruktur, som der f.eks. findes inden for Six Sigma. Derfor har vi valgt, at lægge os op af konkurrenternes betegnelser, så du lettere kan sammenligne og vælge.

De forskellige niveauer:

  • Hvidt Bælte (White Belt) = Lean Tema-kurser 1 dag
  • Gult bælte (Yellow belt) = Lean Introduktion 2 dage
  • Grønt bælte (Green belt) = Lean Manager som enten selvstudie, 5 dage intensiv eller 8 dage
  • Sort bælte (Black belt) = Lean Specialist 8 dage
  • Master Sort Bælte (Master Black Belt) = Lean onsite certificering 1 dag

Mere info følger!

Lean bæltestruktur

Internt link til denne nyhed.

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >