Positiv feedback

Seneste udtalelser fra kursister - fra Lean Manager:

Uddannelses forløbet har været optimalt for mig, der har været en rigtig god bladning af teori, underviserens praktiske erfaring krydret med meget relevant spil, som alle har været med til Aha oplevelser. Mikkel er en meget dygtig underviser, der har styre på vigtigheden mellem teori og praktik, og han har kompetencerne til at får alle med (selv om holdet er på forskellige niveauer). Carsten Handberg Jensen, LJM. Lean Manager.

Meget velfungerende og sammenhængende uddannelse fordelt fornugtigt mellem teori, leg og praktik. Mikkel som underviste de fleste dage, efterlader et godt indtryk. Meget
engageret og velforberedt, med en fin tilsætning af humor og plads til "afvigelser". André Jelstrup, Desmi. Lean Manager.

Læs flere udtalelser fra kursister.

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >