Guide til valg af kursus/uddannelse

Det kan virke uoverskueligt at vælge det rette Lean kursus eller Lean uddannelse. Der er cirka 5 seriøse udbydere af Lean uddannelser i Danmark. Derfor er det vigtigt først at gøre sig klart, hvad man vil have ud af et Lean kursus eller en Lean uddannelse.

Underviserens metoder og Lean-erfaring er afgørende

Forskellen imellem de forskellige Lean kurser og Lean uddannelser, der er udbudt i Danmark er ofte minimal. Men på ét væsentlig punkt adskiller de sig – underviseren! Den afgørende faktor for succesraten af dit kursus er underviseren. En god underviser med mangel på praktisk Lean erfaring kan være god, men er ikke optimal. For Flexkom Lean Akademi er det afgørende, at alle vores undervisere både er erfarne Lean-praktikere OG gode undervisere.

En praktiker – uanset om det drejer sig om Lean eller andre fagområder – er din garanti for, at undervisningen er praktisk orienteret. Den praktiske vinkel er vigtig for, at du opnår succes med Lean. Teorien om Lean stammer i høj grad fra japanske og amerikanske bøger og derfor er det vigtigt, at underviseren kan give Lean den "danske vinkel". Blandt danske virksomheder finder du store forskelle i kultur – som imellem Danmark, Japan og USA. Men vi har alligevel nogle generelle kulturelle platforme i danske virksomheder. Netop her kan en praktiker give den rette vinkel på en Lean problemstilling.

Nedenfor finder du en lille guide til valg af dit næste Lean kursus eller din næste Lean uddannelse!

Oversigt Flexkom Lean Akademi

Grafisk oversigt over vores kurser og uddannelser inden for Lean.

lean kursusguide

Et kort resume - læs mere om de enkelte uddannelser nedenfor.

Lean Manager er vores gennemgående uddannelse i Lean.
Du kan vælge at tage ét af vores to introduktionskurser på 2 dage, hvis du blot ønsker et grundig og praktisk kendskab til Lean. Vælger du senere at tage en Lean Manager, får du rabat på de to dage og på deltagergebyret.
Hvis du allerede kender til Lean og gerne vil trænes i ledelsesdisciplinen, kan du tage vores kursus i Lean Ledelse.
Mange vælger dog at tilmelde sig den komplette uddannelse til Lean Manager inkl. eksamen. Den giver det fulde og detaljerede overblik over Lean.

I forlængelse af Lean Manager har vi Lean Specialist. Her lærer du om QRM, Q-ROC, Hoshin Kanri, Toyota Kata, Lean Innovation og Lean ledelse.
Du kan også tage dagene på Lean Specialist som enkeltdage.

Lean E-learning på dansk

Nedenfor er vores åbne kurser og uddannelser beskrevet. Men hvis du gerne lige vil i gang - vide mere om Lean - eller genopfriske gammel viden. Så har vi et komplet Lean E-learning program på dansk.
Lean E-learning >

Online Lean E-learning Dansk

Du er helt ny i Lean – Hvad er Lean?

Her vil vi bestemt anbefale vores 2-dages introduktionskurser til Lean. Vi kommer vidt omkring både værktøjer, resultater, forandringsproces og ledelsesopgaven. Her vil du – om du er direktør eller aktiv deltager i Lean – være klædt på til at komme i gang med Lean. Kurserne indeholder flere øvelser og spil.

Hvis du har brug for mere information om Lean inden du tilmelder dig, så klik her på "Lean Viden", hvor du finder gode links til Lean. Bl.a. kan du downloade gratis Lean værktøjer.

Vi har både et introduktionskursus til Lean i administration & service og et introduktionskursus i Lean i produktion:
Kursus Lean Administration & Service > 
Kursus Lean Produktion >

Er du i tvivl om administration eller produktion...læs videre!

Lean Administration & Service eller Lean Produktion?

Hvis du skal vælge imellem de to "veje" i Lean, så kan følgende måske hjælpe dig:

Lean Produktion er rettet mod brugen af Lean i produktion, lager, lagerstyring, produktionsplanlægning osv. Kurserne i produktion er for fremstillingsvirksomheder, produktionsvirksomheder, virksomheder med lagerpluk osv. Kurserne i Lean Produktion har dog også en lille bid om Lean i administration, fordi de fleste deltagere er funktionærer og derfor får et par hints med på vejen til optimering af deres egen arbejdsgang.
Læs mere om kurset Lean Produktion >

Kurserne i Lean Administration & Service fokuserer på Lean i administrative processer. Kurserne er for alle – for uanset produktion eller ej – så har man administration. Kurserne i Lean Administration & Service er derfor for alle!
Læs mere om kurset Lean Administration & Service > 

Vi er i gang – mere Lean?

Hvis I er godt i gang med Lean, men har brug for mere energi eller viden, så har vi en uddannelse til Lean Manager. En uddannelse over 7 dage + en eksamensdag. Du har mulighed for opnåelse af 10 ECTS-point ved bestået eksamen. Læs mere om adgangen til ECTS-point via nedenstående link.
Læs mere om uddannelsen til Lean Manager >

Lean Specialistdage

Vores videreuddannelsen i Lean kalder vi Lean Specialist. Du kan også tage dagene på specialistuddannelsen som enkeltdage.
Du kan tage kurser i:
- Toyota Kata.
- QRM, Q-ROC.
- Hoshin Kanri (målstyring).
- Lean Innovation.
- Lean Ledelse.
Læs mere om Lean Specialistdagene under uddannelsen til Lean Specialist >

LEAN SPECIALIST

Har du stor praktisk erfaring med Lean og/eller en uddannelse til Lean Manager, så har vi en unik uddannelse til Lean Specialist. En uddannelse som ikke findes tilsvarende i Danmark.
Læs mere om uddannelsen til Lean Specialist >

Jeg er ledig – hvad skal jeg vælge?

Hvis du er ledig er der to veje:

Skal du selv betale kan vi anbefale vores 2-dages introduktionskurser enten i administration & service eller i produktion.
Hvis du vil klæde dig selv og dit CV bedre på, kan vi tilbyde en uddannelse til Lean Manager med mulighed for opnåelse af 10 ECTS-point.
Læs mere om uddannelsen til Lean Manager >

Brug for et kursus i din virksomhed?

Hvis du søger et kursus i din egen virksomhed, så læs mere under menupunktet virksomhedskurser.
Læs mere om
Flexkom's virksomhedskurser >

Brug for hjælp?

Hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp så kontakt Flexkom Lean Akademi.
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf.: 50 211 411

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >

Hvilke er dine arbejdsmæssige fokusområder i 2019?

Vi trækker lod om
2 x iPad Pro og 4 x kurser i Lean!

Deltag i undersøgelsen >