"Short and fat" - sprint tankegangen

Desværre har vi som ledere og medarbejdere tendens til at være meget ambitiøse. Så ambitiøse at vi får sat alt for mange projekter i gang - på samme tid. Det medfører desværre en masse spildtid og ofte også, at en del af projekterne aldrig bliver succesfuldt implementeret. I Lean vil vi gerne arbejde med "short and fat" - princippet. Her udpeger vi få projekter, som vi vil arbejde med, og så giver den den fuld gas!

Læs om fordelene ved "Short and fat" tankegangen - eller "sprint" som den også kaldes >

 

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >