Let adgang til instruktioner

Kender du det? Det tager lang tid at udarbejde arbejdsbeskrivelser og instruktioner. Derefter tager det tid at få dem placeret korrekt i jeres system. Og endeligt - og meget vigtigt - så kan det være svært, at finde arbejdsbeskrivelserne og instruktionerne frem, når man skal bruge dem på arbejdspladsen. Måske kan det sidste gå, hvis man til dagligt sidder ved en computer. Men hvis man står ved maskiner eller suser rundt på en truck, så bliver udfordringen sjældent mindre.

Se her hvor let det hele kan gøres (let adgang til arbejdsbeskrivelser og vejledninger):

 

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >