Lean i en webshop

Flexkoms stifter Mikkel Smith er med i lanceringen af en ny webshop med salg af bl.a. carbon hjulsæt. Der har i den forbindelse været mange overvejelser i forhold til brugen af Lean. Kan man bruge Lean på en webshop? Ja, selvfølgelig kan Lean-tankegangen også anvendes her.

Læs mere om brugen af Lean i en webshop > (link til Dansk Lean Forum)

Er du cykelnørd? Så vil du kunne lide vores produkter. Vi har super fede carbon hjul - og meget mere er på vej :-)

Carbon hjulsæt

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >