Lean i en cykelwebshop

Vi er pt. med til at starte en ny cykelwebshop. Man kan anvende Lean i en webshop? Ja. Der er meget man kan gøre, for at gøre en webshop optimal. Først og fremmest har vi spurgt os selv hvad der skaber værdi for kunderne. Shoppen får fokus på highend udstyr og cykler. Her handler værdien ikke så meget om prisen, men mere om sikkerhed for valget og tryghed at det virker. Derfor er der naturligt lagt vægt på de to discipliner.

I shoppen vil vi bl.a. handle med carbon hjulsæt. Det er et fantastisk hjul bedømt på vægt, stivhed og aerodynamik. At hjulet tilmed ser hamrende godt ud og er prismæssigt meget fornuftigt. Ja det styrker jo blot produktet. Black Inc er et af de nye brands inden for cykling. Men ikke ukendt. I 2016 er deres hjul bl.a. blevet benyttet på Bjarne Riis' hold "Team Virtopro" og på "Team Riwal".

I 2017 kommer Black Inc også med carbon styr, frempind, flaskeholder mm. Så nu kan du opgradere din cykel, så den kommer helt op på top niveau.

Når vi snakker om carbon hjul, så er der meget stor forskel på pris og kvalitet. Du kan via Google finde frem til carbon hjul, som kan købes helt ned til 2-3.000 kr. for et sæt. Men pas på! De revner ved en lille belastning (eks. et hul), der er ofte tale om en aluminiums kerne og vægten er derefter. Du skal op i Zipp, Black Inc eller Leightweight for at få de gode full carbon racerhjul.

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >