Super feedback fra kursister

Endnu et kursus fik i går topkarakter fra et hold kursister. Desuden stor ros for undervisningsmetoderne - uden Powerpoint.

Kommentarer:

  • Mange eksempler og en frisk måde at undervise på.
  • Det var aktivt/dynamisk. Godt tempo. Mange gode eksempler.
  • Meget levende og virkelighedsnær undervisning og eksempler.
  • Energi, humør og eksempler.
  • M.fl.

Her et foto af evalueringsplanchen sidst på kurset:

Lean Kursus Feedback

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >