Lean Kursus

Vi har skrevet et længere indlæg om Lean som vi har døbt "Lean kursus". Det kan hjælpe dig med til at finde frem til "hvad er Lean" og hvorfor du eventuelt skal på kursus. Desuden kan du ud at teksten vurdere, hvordan vi kommunikerer Lean. Det er vigtigt for os, at vi kommunikerer Lean på en praktisk og forståelig måde. De japanske udtryk tager vi med, for dem har du sikkert hørt om andre steder, men ellers bruger vi danske ord om Leans metoder og værktøjer.

Læs indlægget "Lean kursus".

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >