Ny planlægningstavle i produktion

Flexkom har netop været med til at igangsætte endnu en effektiv planlægningstavle i produktion. En planlægningstavle er et effektivt mødested for kontorviden og praktisk viden. Dvs. at funktionærer møder op med den ønskede plan - og medarbejderne i produktionen møder op med deres kendskab til materialer, maskiner og processer. Det giver den ideelle plan - og mål for dagen!

Lean Produktion planlægningstavle

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs mere om Lean planlægningstavle til produktion

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >