Overblik og metoder

Søger du kurser:

Eller søger du mere information om Flexkom:


Selvstudie kurser/uddannelser

Du kan gennemføre nogle af vores kurser og uddannelser som selvstudie. Du får tilsendt læsestof med teori, guides og tips til afprøvning af værktøjer.
På "Lean Introduktion" gennemfører du en online test og får et kursusbevis.
På "Lean Manager Green Belt" gennemfører du dit eget Lean-projekt og går til mundtlig eksamen med ekstern censor.
På "Lean Specialist Black Belt" går du enten til skriftlig eksamen i hele pensum eller gennemfører et projekt og går til mundtlig eksamen.

Fordele ved selvstudie:

  • Ingen rejsetid
  • Du er måske selvlært eller har taget kortere kurser hos andre - nu vil du gerne have papir på din teori (billigt) (Lean Manager har eksamen med fremmøde)
  • Fleksibelt i forhold til din hverdag
  • Du får fokus på enten Lean Administration eller Lean Produktion - optimal læring for dig (på Yellow og Green Belt)

Ulemper ved selvstudie:

  • Kræver lidt mere koncentration
  • Ingen hands-on (læsestoffet har dog tips til at afprøve din nye viden)
  • Ingen networking med andre kursister

Selvstudie kombineret med fremmøde

Vores Lean Green Belt kan enten gennemføres som selvstudie eller som selvstudie kombineret med 4 fremmødedage + eksamensdag.
Det samme kan du med Lean Black Belt. Her dog 5 fremmødedage + eksamen (evt. projekt).

Korte tema-kurser

Vi kører on/off nogle tema-kurser. Alle med én dags varighed. On/off betyder, at der nogle gange er udbudt et åbent kursus - og andre gange ikke.
Vi er altid klar til at køre kurserne internt hos jer (lukket hold).

Uddannelser - bæltestruktur

Vi kører med 5 niveauer af Lean-uddannelser:

Læs mere om bæltestruktur inden for Lean >

Kursuskalender

Se vores kursuskalender >

Internt kursus

Vi gennemfører alt fra tilpassede workshops, kurser og uddannelser internt hos jer. Det sker som lukkede hold og vi tilpasser og målretter altid til jeres ønsker og behov.

Læs mere om interne Lean-kurser >

Undervisningsmetoder

Hos os får du Lean-viden via meget erfarne konsulenter. Vi underviser med en praktisk tilgang, mange eksempler og konkrete tips til igangsætning. På kurser med fremmøde er der også mange øvelser og hands-on.
Vi underviser uden et Powerpoint-show. I stedet får du praktisk og involverende undervisning på flipovers, mange eksempler og masser af hands-on.

Se video fra et kursus >

Referencer

Se vores konsulentreferencer og læs udtalelser fra kursister >

Flexkoms tilgang til Lean

I vores arbejde som konsulenter, har vi en meget involverende tilgang. Det kommer bl.a. til udtryk i vores unikke ambassadørmodel. I den kombinerer vi ledernes ansvar og roller med en stærk involvering af organisationen. Vi tror på, at Lean har størst langsigtet effekt, når hele organisationen er involveret i arbejdet med problemløsning og løbende forbedringer. Vi arbejder også meget med ledelsens vigtige rolle for succesfuld Lean.

Viden om Lean

Læs om Lean >

Video fra kursus

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus. Nogle vælger efterfølgende også at supplere med hjælp fra en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >