Lean Administration: De 8 spildtyper

I Lean arbejder man med værdiskabende tid, nødvendige aktiviteter (nødvendigt spild) eller unødvendige aktiviteter (unødvendigt spild). Ultimativt er det altid en kunde som kan definere hvad der er spild, men vi har noget spild som går igen og igen - uanset organisation. Disse er beskrevet som "de 8 spildtyper". Altså spild som vi ikke behøver vente på, at en kunde gør os opmærksom på.
I denne video om de 8 spildtyper i Lean Administration får du en gennemgang af de 8 spildtyper inkl. eksempler og værktøjer til at reducere spildet.

  • Værdi og de 8 spildtyper
  • Resultater ved fokus på spild
  • Spildtyperne - årsager, konsekvens og værktøjer
  • Spildtyper og implementering
  • Læs mere

Længde video: 19:20.

Læs mere om de 8 spildtyper og download materiale

Læs mere om spildtyperne, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Lean e-learning er forældet...

Vores videoer er tilbage fra 2013 - og trænger virkelig til en opdatering. Både med nyeste viden og fordi vi i dag ikke anvender Powerpoints - men levende undervisning med flipover.
Men så længe vi ikke har et bedre alternativ...finder du videoerne på Youtube :-)

Link til gratis E-learning på Youtube

Link til gratis Lean e-learning kurser >

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus. Nogle vælger efterfølgende også at supplere med hjælp fra en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >