Lean Administration: 5S system og orden

5S er et værktøj til at reducere søgetid, gøre viden mere tilgængelig og til at forbedre arbejdsmiljøet. 5S kan anvendes i filsystemer, mødelokaler, fælles mailbokse, lokaler, skriveborde, printerrum mm.
I denne video om 5S får du præsenteret teorien bag 5S, og du får konkrete tips til at få implementeret 5S med succes.

  • Introduktion til 5S i Lean Administration
  • Resultater med 5S
  • De 5 S'er
  • Eksempler på anvendelse af 5S i administration
  • Implementering af 5S
  • Læs mere om 5S

Længde video: 10:03.

Læs mere om 5S og download materiale

Læs mere om 5S, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Lean e-learning er forældet...

Vores videoer er tilbage fra 2013 - og trænger virkelig til en opdatering. Både med nyeste viden og fordi vi i dag ikke anvender Powerpoints - men levende undervisning med flipover.
Men så længe vi ikke har et bedre alternativ...finder du videoerne på Youtube :-)

Link til gratis E-learning på Youtube

Link til gratis Lean e-learning kurser >

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle ledere og medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som et intern kursus. Nogle vælger efterfølgende også at supplere med hjælp fra en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >