lean kursus uddannelse C kort

Lean Kursus: Toyota Kata

Du lærer om improvement og coaching Kata til opnåelse af markante resultater med Lean.

Indhold:

Kursusindhold:

  • Improvement Kata og Kata Coaching stammer fra Japan. Målet med Kata er, at gøre arbejdet med Lean metoder og værktøjer til en naturlig del af organisationens arbejde. Kata er en træningsmetoder til at tillære en evne eller et tankesæt. Ved at arbejdet med Kata bliver Lean lige så naturligt som at køre bil, cykle, skrive osv. Når du cykler tænker du ikke længere på teknikken, men på retningen og vejen foran dig.
  • Improvement Kata handler om, at finde et naturligt mønster i arbejdet med forbedringer, tillæring og innovation. Kata integreres i daglig ledelse, daglig problemløsning, kvalitetsforbedringer, Kaizen forbedringstiltag (blitz) og værdistrømsanalyser.
  • Coaching Kata handler om den organisatoriske afvikling og opfølgning på Kata forbedringer.
  • LIVE online indeholder ikke øvelser. Men afholdes kurset hos jer, så indeholder dagen også et par mindre øvelser og et større Kata spil hvor Kata afprøves i praksis.

Desuden får du:

  • Læsestof tilsendt forud for kurset
  • Print af kursuspræsentationen til dine notater
  • En underviser med masser af praktisk erfaring med Lean

Anbefalede erfaringer med Lean

Toyota Kata er værktøjet som kan løfte niveuaet af forbedringer markant. Vi anbefaler altid, at man har gennemført de "normale" forbedringer i Lean (5S, værdistrømsanalyse, flow, standardisering mm.) inden man tager Kata i brug. Kata er stærkt når man ikke umiddelbart kan se flere forbedringer. Måske er man gået i stå.

Kursusform

Kurset gennemføres kun som et internt kursus. I samler eksempelvis 10-20 ledere og medarbejdere og vi gennemfører et praktisk og resultatskabende kursus for dem. Kursets indhold tilpasses naturligvis til jeres ønsker og behov. Kontakt Flexkom for en dialog om et internt kursus i Toyota Kata afholdt i jeres organisation.
Kontakt Flexkom Lean Akademi >

Billede

Billede fra et Kata kursus (øvelse i Kata Coaching foran en Kata tavle):

kursus lean toyota kata

Information om kurset

Priser:
Pris for et LIVE online kursus á 2,5 time er kr. 1.150 ex. moms.

LIVE online betyder:
1) Ca. 10 dage inden kurset får du tilsendt ca. 5 sider til frivillig forberedelse og en præsentation af emne til notater.
2) 15 min. inden kurset kan du logge på webinar og teste billede/lyd.
3) LIVE online kurser foregår som 2,5 timers webinar (kort pause undervejs) med LIVE kamera, undervisning på flipover, eksempler fra organisationer og svar på spørgsmål fra deltagerne (via chat).
4) Efter alle LIVE online kurset får du tilsendt tips til afprøvning af din nye viden.

Rabatmulighed:
30% rabat ved tilmelding af 2+ deltagere/kurser.
Rabatten gives på hele fakturaen.

Lean Manager/Specialist:
Nogle af vores specialistkurser indgår i vores Lean Manager uddannelser (enten office/administration eller manufacturing/produktion).

Undervisere:
Alle vores undervisere er meget erfarne i praktisk arbejde med Lean og er stærke undervisere.
Læs om vores undervisere >

Forberedelse/hjemmearbejde:
Der forventes ingen forberedelse eller hjemmearbejde.

Praktisk information

Lokationer:
Alle kurser foregår som LIVE online undervisning med mulighed for at stille spørgsmål.

Tidspunkt:
Datoer og tidspunkter fremgår af kalenderen.

Kursusbevis:
Du modtager et elektronisk kursusbevis (PDF fil).

Spørgsmål til uddannelsen:
Kontakt Flexkom Lean Akademi, hvis du ønsker yderligere information om uddannelsen.
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Tlf.: 50 211 411.

Kalender og tilmelding:

lean kalender tilmelding

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >