Lean Kursus: Problemløsningsværktøjer

Et kursus med fokus på værktøjer til problemløsning. Du får et praktisk kursus med fokus på helt afgørende discipliner i Lean.

Indhold

Kursusindhold:

  • Fundamentet for problemløsning (best practice)
  • PDCA-cirklen i forhold til Lean
  • Intro til problemløsningsværktøjerne: 5 x hvorfor, fiskeben og en kombination af de to
  • Intro til A3 som masterplan og problemløsningsdokument
  • Konkrete anvisninger til at komme i gang med Lean og problemløsning

Desuden får du:

  • Læsestof tilsendt forud for kurset
  • Print af kursuspræsentationen
  • En underviser med masser af praktisk erfaring med Lean inkl. masser af eksempler

Kursusform

Kurset gennemføres kun som et internt kursus. I samler eksempelvis 5-20 ledere og medarbejdere og vi gennemfører et praktisk og resultatskabende kursus for dem. Kursets indhold tilpasses naturligvis til jeres ønsker og behov. Kurset kan gennemføres med fokus på enten administration eller produktion - eller en kombination. Kontakt Flexkom for en dialog om et internt kursus i problemløsning afholdt i jeres organisation.
Kontakt Flexkom Lean Akademi >

Billeder

Problemløsningsværktøj:

Lean Kursus Problemløsning træning

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >

Hvilke er dine arbejdsmæssige fokusområder i 2019?

Vi trækker lod om
2 x iPad Pro og 4 x kurser i Lean!

Deltag i undersøgelsen >