Lean Ledelse: Fastholdelse og momentum

Alle der har arbejdet med Lean, kender vist de to klassiske udfordringer ved Lean - at holde liv i processen (momentum) og at fastholde de gennemførte forbedringer.
I denne video får du konkrete tips til, hvordan I både holder momentum i Lean og fastholder jeres forbedringer.

Indhold i video:

  • De to store klassiske udfordringer:
    Fastholdelse af Lean
    Lean momentum
  • Læs mere

Længde video: 23:57.

Læs mere om fastholdelse og momentum og forandring og download materiale

Læs mere om fastholdelse og momentum, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Advarsel!

Hvis du synes, at vores e-learning er gammelt (fra 2013) og kedeligt (det synes vi faktisk også selv), så skulle du tage at tilmelde dig et rigtigt kursus hos os! Vi underviser uden Powerpoints, med humor, med eksempler, på flipover, med øvelser o.l. Døm os venligst ikke ud fra e-learning :-)

Teaser: Lean Ledelse - Momentum og Fastholdelse

Fuld video: Lean Ledelse - Momentum og Fastholdelse

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >