Lean Ledelse: Ledelse og forandring

Lean ledelse er afgørende for succes med Lean. Lean ledelse indeholder en række kritiske discipliner hos topledelsen, ledere i organisationen og alle lederes evne til forandringsledelse.
I denne video hører du, hvorfor Lean og ledelse hænger sammen, om ledelsens rolle for succes med Lean og om forandringsledelse i Lean.

Indhold i video:

  • Ledelse og Lean-succes
  • Topledelsen rolle og opgaver
  • Lean ledelse
  • Forandringsledelse
  • Læs mere 

Længde video: 26:34.

Læs mere om Lean ledelse og forandring og download materiale

Læs mere om Lean ledelse og forandring, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Advarsel!

Hvis du synes, at vores e-learning er gammelt (fra 2013) og kedeligt (det synes vi faktisk også selv), så skulle du tage at tilmelde dig et rigtigt kursus hos os! Vi underviser uden Powerpoints, med humor, med eksempler, på flipover, med øvelser o.l. Døm os venligst ikke ud fra e-learning :-)

Teaser: Lean Ledelse og Forandring

Fuld video: Lean Ledelse og Forandring

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >