Personlig Lean

Ja, det fulde potentiale med Lean opnår man, når man organisatorisk arbejder med Lean. Men derfor er der alligevel mange elementer i Lean, som man kan bruge på det individuelle plan til at blive mere effektiv. Og er man i en organisation, der allerede arbejder med Lean, så kan "personlig Lean" vise, hvordan og hvor enkelt man kan arbejde med Lean.
I denne video om Personlig Lean får du præsenteret 10 tips til at arbejde med Lean på din egen arbejdsplads.

Indhold i video:

  • Hvad er personlig Lean?
  • 10 tips til personlig Lean
  • Potentialet
  • Næste skridt
  • Læs mere

Længde video: 12:15.

Læs mere om Lean og download materiale

Læs mere om Lean, download den anvendte præsentation i videoen og download evt. præsentationen som notatark.
Læs mere og download materiale >

Advarsel!

Hvis du synes, at vores e-learning er gammelt (fra 2013) og kedeligt (det synes vi faktisk også selv), så skulle du tage at tilmelde dig et rigtigt kursus hos os! Vi underviser uden Powerpoints, med humor, med eksempler, på flipover, med øvelser o.l. Døm os venligst ikke ud fra e-learning :-)

Teaser: Personlig Lean

Fuld video: Personlig Lean

Hvad er Lean?

Lean er at skabe værdi for kunderne med den mindst mulige indsats. Kunderne er modtagerne af den ydelse som leveres. I Lean er kunden også det næste led i kæden - en kollega. Den mindst mulige indsats findes ved at reducere spild i form af returløb, afbrydelser, overservicering, søgetid, ventetid, utilgængelig viden m.fl.

Lean giver styr på arbejdsgange, kompetencer, arbejdsbelastning osv. Lean er samtidig en tankegang om, at man bør lave løbende forbedringer. Ledelsesmæssigt giver Lean typisk nogle udfordringer i form af målstyring, standardisering, konsekvens ved brudte standarder, rollemodel, løbende forbedringer, tid til Lean osv.

I arbejdet med Lean kan det gavne at få uddannet nogle medarbejdere på et Lean kursus eller en Lean uddannelse. Det kan også foregå som intern undervisning. Nogle vælger også at supplere med en Lean konsulent.

Ved implementering af Lean er det vigtigt, at Lean anvendes på en værdiskabende måde for den enkelte organisation. Læs mere om Hvad er Lean >